Apple Music - A Connect-re figyelj!

Írta: Lengyel Zoltán - 2015. július 2.

A tegnapelőtti iOS frissítéssel elindult az Apple zene streaming szolgaltatása, az Apple Music. Sok informaciót megtudhattunk erről az utóbbi időben, azonban én azt látom, hogy körtéhez próbálják hasonlítani az ALMÁT. (Szóviccek innentől fogva elfelejtve! ;) )

Music... Music...

Tehát megy a nagy összehasonlítósdi, Deezer és Spotify által nyújtott minőség, ár, elérhető zenék száma, stb. illetően..

Miközben az egyik legfontosabb szolgaltatást figyelmen kivül hagyják: A Connect-et.

Ez egy olyan platformot teremt a kezdo és vagy ismeretlen előadók számára, amin keresztül közvetlenül tudják tartani a kapcsolatot a rajongókkal. A Twitter és a Facebook integrálva van a Connect felületen, így az új kommunikációs csatorna a meglévőkkel összhangban, nem külön "teherként" kaphat szerepet az előadók életében. Ha pedig emellé odarakjuk, hogy gyakorlatilag az összes Apple felhasznaló készülékén a következő frissítés után ott lesz - valószínűleg törölhetetlen ikonként - az Apple Music... Vajon megéri majd zenészként tartalmat szolgáltatni?

Érdemes képzeletben egy kicsit hátrébb lépni és onnan ránézni arra, hogy miről is van itt szó: Egy platform, ahol ismeretlen/független/kezdő alkotók tudják egy óriási közönség előtt bemutatni alkotásaikat...

2008-ban tudod hogy hívták ezt? App Store!

Így már talán érthető, hogy miről is fog szólni az Apple Music: Az App Store sémáját követve kiveszik a kontrollt a kiadók kezéből és a jövőben egy önmagát menedzselő független zenész/zenekar is vilagsikert futhat be! (Természetesen mindemellett az Apple kasszáját tömve a zenei mikrotranzakciókkal!)

Azt gondolom, az általános összehasonlítós cikkek kapargatják a témát, de valójában nem látják a fő fókuszt...

A nagy kérdés összességében: Az App Store utan a "Music Store" is képes lesz megreformálni a világot? Dőljünk hátra és figyeljünk! :)

 

Cég és mobil

Szakmai hírlevél KIZÁRÓLAG cégtulajdonosoknak! Ha érdekelnek azok a mobil megoldások, technológiai újítások amelyek segítségével céged értékesítése, marketingje tovább finomítható, iratkozz fel hírlevelünkre!

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

Kövess minket!